Van alle plantaardige oliën heeft alleen palmpitolie een vergelijkbaar vetzuurprofiel. Vetzuursamenstelling van kokosolie vetzuur Aantal koolstofatomen en aantal dubbele bindingen soort vetzuur Percentage in kokosolie caprinezuur 10:0 Verzadigd vetzuur 6-7  laurinezuur 12:0 Verzadigd vetzuur 49  Myristinezuur 14:0 Verzadigd vetzuur 17,5  Palmitinezuur 16:0 Verzadigd vetzuur 9,0  Stearinezuur 18:0 Verzadigd vetzuur 3,0  Oliezuur 18:1 (ω-9) Enkelvoudig onverzadigd. Eenmaal in het bloed gaan ze rechtstreeks naar de lever en worden daar net zo snel in energie omgezet als suikers. Net als alle overtollige energie worden overtollige mct's omgezet in vet. Deze middellangeketen vetzuren worden iets gemakkelijker omgezet in onmiddellijk bruikbare energie dan andere vetten, vandaar de iets sterkere invloed op het cholesterolgehalte. Ondanks vele claims van individuele voedingsdeskundigen en getuigenissen van degenen die het regelmatig gebruiken, zijn er geen officiële bewijzen uit onderzoek dat kokosolie gezond.

kokosolie goed voor haar Chain Triglycerides) of mcfa (Medium Chain Fatty Acids). Het overgrote deel hiervan (circa 45-50) is laurinezuur ; dit vetzuur wordt in de darm omgezet in monolaurine. Daarnaast bevat het relatief grote hoeveelheden myristinezuur en palmitinezuur en 7 caprinezuur. De meeste andere plantaardige oliën en vetten bestaan uit langeketenvetzuren.

Laurinezuur doet van alle verzadigde vetten het cholesterolgehalte het meest stijgen. De veronderstelde risico's aangaande hart- en vaatziekten die dit met zich meebrengen hebben ertoe geleid dat onder andere de who (. Wereldgezondheidsorganisatie de fda food and Drug Administration ) en het Nederlands, voedingscentrum de consumptie van kokosolie afraden. De afgelopen decennia is er echter twijfel gerezen over of verzadigd vet leidt tot een verhoogd cholesterol en of dit überhaupt een gevaar oplevert voor de gezondheid. Waarschijnlijker is, dat er veel meer factoren een rol spelen in dit proces en dat de bewering "verzadigd vet is slecht" een onterechte oversimplificatie. Bovendien beweren sommige voedingsdeskundigen en gebruikers van kokosolie dat laurinezuur antibacteriële en vetafdrijvende eigenschappen heeft. Tot op heden is er echter geen grootschalig wetenschappelijk onderzoek dat deze claims ondersteunt en zijn er slechts persoonlijke, individuele getuigenissen die de beweringen staven. Kokosolie moet niet worden verward met kokosmelk of kokoswater. Kokosmelk is een melkwitte vloeistof, bereid uit het geraspte vruchtvlees van de kokosnoot. Kokoswater is het troebele vocht in het binnenste van de noot.

kokosolie goed voor haar

Kokosolie zorgt voor een mooie huid en aardbeien haren


Uit wikipedia, de vrije encyclopedie, ga naar: navigatie, zoeken, gestolde kokosolie. Kokospalm, kokosolie (synoniem, oleum cocos, kokosvet of klapperolie ) is een tropische hyperbare olie, die wordt verkregen door persen of extractie van kopra, het gedroogde witte vruchtvlees van de vrucht van de kokospalm (. Cocos nucifera de kokosnoot. Ongeharde en ongeraffineerde (vierge) kokosolie heeft een smeltpunt van rond de 24-26 c en is daarom in ons klimaat meestal gestold, en dus een vet. In tropische gebieden heeft het meestal een vloeibare consistentie, een olie. Geraffineerde en geharde kokosolie heeft een smeltpunt van 30 tot. Zo'n twee derde tot driekwart van het droge gedeelte van het kokosvlees bestaat uit kokosolie/vet. Kokosolie bevat van alle vetten en oliën de meeste verzadigde vetzuren en is daardoor de meest stabiele soort. Deze vetzuren hebben een middellange keten, zoals laurinezuur, myristinezuur en palmitinezuur.

Natuurlijke behandeling met kokosolie van je haar


In tegenstelling tot olie blijft het niet op de buitenzijde van haar. Het dringt door tot de kern van je haar. Kokosolie voor je haar. Eigenlijk is kokosolie overal goed voor lijkt wel! En wat een voordeel dat je eigenlijk maar 1 pot nodig hebt. Kokosolie is én van de beste oliën die je kunt gebruiken voor je haar. Nog niet overtuigd van zijn werking?

kokosolie goed voor haar

En nu voor de finishing touch als mn haar mooi gedroogd en geborsteld is, gebruik ik kokosolie serum van Inecto: En als je dan met je vingers door je haren heen gaat dan heb je pure gold in je handen, baby! Ik gun mijn haar het beste en dat is moeder natuur, jij toch ook? Zie ookâ, kokosolie vs Amlaolie met Fotos! Haardillema quest for beautiful hair 4378 m2Fwordpress2F3Fp3D437.

Kokosolie gebruiken op je haar en huid. Kokosolie is een heerlijk middel om je haar en huid zacht, stralend en gezond te houden. Er zitten geen chemicaliën in, flirt dus het is helemaal natuurlijk. Kokosolie is goed voor je botten en tanden. Het zorgt ervoor dat je lichaam calcium en magnesium beter opneemt. Het stopt het verval van je tanden en het zorgt ervoor dat je botten sterk blijven. Kokosolie is zeer geschikt voor glans, droog en beschadigd haar, chemische behandeld haar, en net zo goed normaal haar!

Biologische kokosolie - feiten voor een gezond leven

Hoe gebruik je kokosolie dan? Ik gebruik het als een masker. Elke avond voordat ik mijn triangles haar moet wassen smeer ik de olie in mijn haar ik masseer dan ook gelijk mijn hoofdhuid ermee. je kunt het een uur in je haar houden maar ik wil natuurlijk alleen het beste voor mijn haar dus ik slaap. In de ochtend was ik de olie eruit met shampoo, dit moet wel 2 tot 3 keer nivea gedaan worden wil je al de olie eruit krijgen. Vervolgens kun je nog een haarmasker of conditioner erbij doen dit is echter optioneel en hoeft niet. Daarna droog ik mijn haar met de fohn op de koelstand. Na veel ervaring is mijn advies om niet op hete stand te drogen want hierdoor beschadig je je haar alleen nog meer.

kokosolie goed voor haar

10 kokosolie beautytips, voor in de badkamer - aromalifestyle

Feit 4, er wordt beweerd dat door gebruik van kokosolie je geen grijze haren krijgt! Dit heb ik me laten vertellen door een tante die midden 50 is en zij heeft inderdaad geen grijze haren. Ook las ik een voorbeeld op het internet dat een oudere man met grijs haar kokosolie heeft gebruikt en dat er opeens een zwarte streep haar naar voren kwam, na gebruik van de kokosolie. Feit 5, het is zelfs goed voor je huid (anti-aging gewichtsverlies, voor diabeten en nog veel meer, google zelf maar als je het niet gelooft. Men, kokosnootolie lijkt wel een wondermiddel. Okay, kokosnootolie lijkt een wondermiddel maar het stinkt wel, tenminste de echte/verse en het maakt je haar ook vettig. Let op: kokosolie is in Nederland niet vloeibaar omdat het klimaat koud. De olie hier in Nederland wordt een vaste substantie maar als je het potje of fles even onder tempo heet water onder de kraan houdt dan heb je binnen no time vloeibare olie. Het is verkrijgbaar bij de toko.

Daarna ging ik effe googlen en inderdaad kokosnootolie is het beste wat je voor je haar kunt doen. Een paar feitjes over kokosnootolie op een rij: Plaatje van google images, feit 1, vrouwen in India gebruiken alleen maar kokosnootolie voor hun haar en hun haar worden voor allerlei pruiken en weaves gebruikt. In de weave industrie is Indiaas haar het beste kwaliteit haar! Hiervoor leggen celebrities in de States duizenden dollars voor neer. Kokosnootolie is de beste voeding voor het haar, het voedt niet alleen het haar maar ook de hoofdhuid en het geeft glans aan het haar. Feit 3, kokosnootolie wordt gebruikt in veel haarverzorgingsproducten zoals cremespoeling. Waarom die chemische troep gebruiken/kopen als je de real deal kunt gebruiken?

Kokosolie gezond - tips voor een Slank en gezond Lichaam

Ik heb zelf in 2007, the biggest mistake in my life gemaakt toen ik besloot om mijn haar te permanenten. Het was echt een disaster want nadat het parels was gepermanent, had ik niet eens krullen (raar he? I know!) maar mijn haar was wel mooi beschadigd deze beschadiging heeft wel 3 tot 4 jaar geduurd voordat ik mijn normaal haar terug kreeg. En laat ik wel dit zeggen, ik had/heb heel mooi zacht, dik, zwart haar. In de periode dat mijn haar er zo ugly eruit zag, werd ik overrompeld als ik een drogisterij binnen stapte: zoveel producten, ik wist niet welke ik moest kiezen. Uiteindelijk haarmaskertje hier en serumpje daar genomen maar niets hielp. Tot ik ging-en, daar zag ik een aantal tutorials over kokosnootolie en hoe deze olie geweldig is voor beschadigd haar.

Kokosolie goed voor haar
Rated 4/5 based on 836 reviews