Wanneer je homo of lesbienne bent ben je blijkbaar melaats. Hoe open en gastvrij zijn wij als kerkelijke geloofsgemeenschappen nu echt? O ja, zo mag ik natuurlijk niet praten Er staan toch duidelijke teksten in de bijbel? Ja, die ken ik ook. Als vader van een lesbische dochter heb ik die ook al vaak om de oren gekregen en heb ik me daar ook al vaak over moeten verantwoorden. Maar toch, ik ben van mening dat die teksten helemaal niet zo duidelijk zijn. Toen was het voor mij ook allemaal erg duidelijk!

mijn dochter moet een man worden ze daarvan uitgesloten. Ook mijn dochter is, sinds ze een relatie heeft, niet meer welkom in haar kerkelijke gemeenschap. Ze moeten dus weer op zoek naar een nieuwe kerkgemeenschap. Dat steekt enorm, je bent onvoorwaardelijk welkom bij God, zo heet het, maar. Je moet wel voldoen aan onze normen, dus geen homo of lesbienne zijn, althans dat niet praktiseren. Hoezo, je bent welkom bij God, wie je ook bent?

Ik heb gezien hoe blij ze werd, toen ze een vriendin kreeg. Ik heb gezien hoe ze opleefde en weer hoop koesterde courtois met haar vriendin. Ja, ik heb een foto van haar en haar vriendin naast de foto van mijn andere dochter met haar man aan de wand hangen. En nee, bananen ik ben niet van plan die daar weg te halen. Ik ben namelijk net zo blij met en trots op mijn dochter met haar vriendin, als ik blij ben met en trots op mijn andere dochter met haar man en mijn kleinzoon. Het is zo gemakkelijk om vanuit een veilige en comfortabele, getrouwde heteropositie even voor te schrijven hoe god wil, dat homos en lesbiennes celibatair moeten leven, een last die heteros nog met geen pink hoeven aan te raken. Bij een huwelijk tussen een man en een vrouw wordt vaak gezegd, het is niet goed dat de mens alleen blijft. Voor lhbt-ers geldt dit blijkbaar niet. Afgelopen zondag was er bij ons in de kerk een afsluitende dienst van een evangelisatie-sportweek in onze woonplaats. Sporters vertelden enthousiast hoeveel liefde van God ze hadden ervaren, en hoeveel mooie en boeiende gesprekken ze over het geloof hadden gehad. Maar van mijn dochter en haar vriendin hoorde ik diezelfde zondag een heel ander verhaal, over een andere plaats, dat wel.

mijn dochter moet een man worden

De pijn van een vader met een lesbische dochter


Ik kan er even niet meer tegen. Ik voel me boos en verdrietig worden. Vanmorgen las ik in het Nederlands Dagblad een bericht, dat er een bezwaarschrift op de synode van de gereformeerde kerken vrijgemaakt komt over een concrete vraag of samenlevende homos die christus willen volgen toegelaten kunnen worden als lid en toegelaten kunnen worden tot het avondmaal. Als vader van een lesbische dochter doet mij dat ongelooflijk veel pijn. Inderdaad, ik heb een dochter die lesbisch is en ja, ze heeft een vriendin. Ik heb de pijn en de wanhoop gezien in haar ogen toen ze uit de kast kwam. Ik heb de hopeloosheid in haar ogen gezien, toen bleek dat dit niet iets is, dat gewoon weer overgaat, wanneer je reviews je identiteit maar in Christus zoekt, ondanks gebedssessies, demon-uitdrijvingen en wat dies meer zij. Ik heb de ontreddering gezien, toen ze aangaf het niet aan te kunnen om haar hele leven alleen te moeten blijven. Beseffen de mannen broeders wel wat er door je heen gaat, wanneer je dochter wanhopig tegen je zegt, dat ze zich verstoten voelt van God en niet meer weet of ze nog wel verder wil leven?

Rijles met duivel vriend!


Hij heeft gelijk natuurlijk, maar ook wel gemakkelijk praten want hij heeft wel waar ie van droomde. Het derde kind zal er meer dan waarschijnlijk nooit komen. Ik ben er trouwens redelijk van overtuigd dat het opnieuw een jongen zou zijn, die uiteraard gigantisch welkom zou zijn. En ik besef dat wij al lang het grote lot gewonnen hebben met twee gezonde en fantastische kinderen. Uiteraard besef ik dat. Nogmaals, begrijp me niet verkeerd. Want ik schaam mij heel erg diep over deze gedachten. Ik zou felix of Basiel voor geen geld van de wereld willen wisselen. Maar nooit een dochter, dat vind ik voor altijd verschrikkelijk moeilijk te aanvaarden.

mijn dochter moet een man worden

Want het zou een meisje zijn, dat hadden we zo afgesproken. En ik schaam mij diep, maar toen bij de echo op 12 weken waarschijnlijk iets anders bleek, heb ik daar een paar dagen om lopen huilen. Ik kon het geslacht zelfs niet voor mezelf houden, omdat de teleurstelling te groot was. Zijn vader en mijn vader komen allebei uit een gezin van vijf jongens. Dus als het een generatie overslaat, dan hoeven we zelfs geen moeite te doen.

Er is ook geen hond die gelooft dat ik een derde kind wil om een andere reden apple dan een nieuwe kans op een dochter. Maar oprecht, het heeft daar zelfs helemaal niets mee te maken. Ik wilde altijd drie kinderen. En voor mijn lief verantwoordelijk was voor een ochtendspits met twee kinderen, wilde hij dat ook. Mijn lief begrijpt het trouwens niet helemaal, want die wilde eigenlijk liever geen dochter. Die wilde vooral zonen. Die zegt dat ik me er moet over zetten.

mijn dochter moet mij uitleggen hoe instagram werkt" radio

Ik zit er echt mee, ik kan het geen plaats geven. Ik denk goji dat we nog geen maand samen waren toen mijn lief zei dat we eerst een jongen zouden krijgen en daarna een meisje. Dat het zo was bij de Brutins. Daar zijn wij ook letterlijk het allereerste gezin waar er geen verschillende exemplaren zijn. Met uitzondering van het stamgezin zelf dan, waar ze met vijf jongens zijn. Maar mijn lief zei dat, en ik geloofde dat. Bij de positieve zwangerschapstest van Felix stockists stond ik er zelfs niet bij stil dat het ook een jongen kon zijn.

mijn dochter moet een man worden

Mijn, leven Lyrics genius Lyrics

Overal, alleen niet bij ons. Als ik mensen zie met dochters, dan vind ik dat de max. Als ik mensen zie met alleen jongens, dan denk ik vaak ocharme, die hebben geen dochter. Terwijl ik in een dochtergezin nooit de omgekeerde gedachte maak dat die ocharme geen zonen hebben. En begrijp me echt niet verkeerd. Ik ben stapelzot van mijn zonen, maar echt, stapelzot. Maar ik worstel hier serieus mee. Want we kunnen er nu wel lacherig over doen dat ik nooit in de roze afdeling jurkjes of rokjes zal kunnen shoppen, maar het zit veel dieper dan dat. Ik ben zo benieuwd hoe een meisje van ons twee kamerhoog er zou uitzien bijvoorbeeld.

Maar het is niet zo, het is een clinicas gemis dat blijft prikken. Soms prikt het zo hard dat ik er van moet wenen. Zoals toen ik op de Instagram van. Lilith zag verschijnen dat hun tweede superheld en heldin zal zijn. Ik voelde me er echt mega rot om, maar ik was jaloers. Ik ben jaloers, op alle mensen die een dochter hebben. Het is zoals wanneer je een nieuwe auto hebt en je die dan constant ziet rijden. Ik zie overal mensen die dochters krijgen.

Nachten, lyrics genius Lyrics

Ik denk dat alibaba ik ongeveer een jaar of veertien was, toen ik een meisjesnaam vast had. Voor mijn toekomstige dochter. Die naam is gebleven, twee zwangerschappen meegegaan, nooit nodig gehad. In al die jaren had ik eigenlijk nooit over een jongensnaam nagedacht, want ik zag mezelf niet met zonen. Ik zou een dochter krijgen. Ik durf het eigenlijk bijna niet uit te spreken, vooral omdat ik ongelooflijk verliefd ben op mijn twee jongens. Maar ik blijf het zo verschrikkelijk moeilijk hebben met het feit dat ik (tenzij er wonderen gebeuren) nooit een dochter zal hebben. Ik weet eigenlijk niet eens waarom ik zo graag een dochter zou willen, maar het is wel. Ik dacht dat ik het mettertijd wel een plaats zou kunnen geven, zeker omdat zoon twee alweer een ongelooflijk schattige brok blijkt te zijn die je met én blik helemaal kan inpakken.

Mijn dochter moet een man worden
Rated 4/5 based on 760 reviews